Η ΕΞΥΠΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

Η ΕΞΥΠΝΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

Στα πολύ παλιά τα χρόνια , σε έναν μακρινό ωκεανό ζούσαν πολλές γοργόνες. Περνούσαν την μέρα τους κολυμπώντας , χορεύοντας , τραγουδώντας , παίζοντας και μιλώντας αναμεταξύ τους .

Κάθε χρόνο την πρώτη μέρα του Καλοκαιριού είχαν μεγάλη γιορτή , για τον ερχομό της αγαπημένης τους εποχής .    Οι ετοιμασίες ήταν πολλές που έπρεπε να κάνουν και όλες δούλευαν πολύ για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Μια μέρα , εκεί που δούλευαν για να ετοιμάσουν τη γιορτή εμφανίστηκε μπροστά τους μια γριά μάγισσα που κρατούσε μια τρίαινα . Αυτή χωρίς κανένα λόγο, γεμάτη κακία και μίσος τις καταράστηκε να μην γίνει ποτέ αυτή τους η γιορτή που τόσο περίμεναν….και εξαφανίστηκε!!

Οι γοργόνες χωρίς να τη δώσουν σημασία συνέχισαν τη δουλειά τους . Από εκείνη τη στιγμή όμως όλα τους πήγαιναν στραβά και άρχισαν να απελπίζονται λέγοντας ότι δε θα τα καταφέρουν να είναι έτοιμες για τη μέρα αυτή .

Ένα πρωί εμφανίστηκε μια γοργόνα από άλλη περιοχή που πουλούσε κοσμήματα και πολύτιμους λίθους . Είδε τις γοργόνες που ήταν λυπημένες και αφού τις πλησίασε τις ρώτησε…:

-Γιατί είστε λυπημένες ;

και οι γοργόνες της είπαν για αυτό που έγινε με τη μάγισσα..

-Εγώ μπορώ να σας βοηθήσω , το μόνο που θέλω είναι να με οδηγήσετε στο βασιλιά σας και σίγουρα θα βρούμε κάποια λύση για αυτό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη την οδήγησαν κατευθείαν στον βασιλιά τους….:

-Ποια είναι αυτή ; ....ρώτησε μόλις τους είδε ..

-Είναι μία γοργόνα που μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημά μας και να μας βοηθήσει….του απάντησαν αυτές και αποχώρισαν …

-Για πες μου ποια είναι η λύση κατά τη γνώμη σου για αυτό το μεγάλο μας πρόβλημα ; ..ρώτησε όλο περιέργεια ο βασιλιάς..

-Να πας να βρεις τη μάγισσα και να τη παρακαλέσεις να λύσει τα μάγια που σας έκανε προσφέροντάς της ό,τι αντάλλαγμα σου ζητήσει.

-Και αν μου ζητήσει πράγματα που δεν μπορώ να τις δώσω ;

-Πήγαινε εσύ και κάποια λύση θα βρούμε…

Ο βασιλιάς χωρίς να χάσει καιρό πάει και συναντάει τη μάγισσα και τη παρακάλεσε να πάρει τα μάγια πίσω για να μπορέσει να γίνει η γιορτή και θα της χαρίσει ό,τι του ζητήσει .

Η μάγισσα τον λυπήθηκε και του υποσχέθηκε να λύσει τα μάγια αρκεί να της φέρει ένα λευκό μαργαριτάρι που όμοιο του να μην υπάρχει πουθενά.

Ο βασιλιάς προβληματισμένος γύρισε πίσω στο παλάτι του χωρίς να ξέρει που θα μπορούσε να βρει αυτό που του ζήτησε η μάγισσα.

Η καλή γοργόνα γέλασε μόλις άκουσε από το βασιλιά για την επιθυμία της μάγισσας και χωρίς να χάσει καιρό βγάζει από την τσάντα της ένα μαργαριτάρι κατάλευκο που όμοιό του δεν υπήρχε πουθενά.

-Βασιλιά μου ..του είπε.. πάρε αυτό το μαργαριτάρι και δώσε το στη μάγισσα , όμοιο του σίγουρα δεν υπάρχει και το γνωρίζω πολύ καλά γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.

-Για το καλό που θα μας κάνεις εσύ τι αντάλλαγμα θέλεις;

-Το μόνο που θέλω είναι να είστε χαρούμενοι και πάντα γελαστοί !!!!

Ο βασιλιάς χαρούμενος το πήγε στη μάγισσα και εκείνη εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ!! που κατευθείαν έλυσε τα μάγια..

Οι ετοιμασίες τότε συνεχίστηκαν και χάρη στη καλή γοργόνα όλα πήγαν καλά και έγινε μια τέλεια και ανεπανάληπτη γιορτή..

Η γοργόνα μας συνέχισε το δρόμο της χαρούμενη έχοντας πάρει την καλύτερη ανταμοιβή που πήρε μέχρι τώρα από τη δουλειά της.

Σίγουρα θα σκεφτήκατε κάποιοι από εσάς για ποια ανταμοιβή, αφού δε πήρε χρήματα ….

Για κάποιους φίλοι μου η καλύτερη ανταμοιβή είναι να κάνουν χαρούμενους τους άλλους , διώχνοντας κάθε λύπη τους και χαρίζοντας τους ένα μεγάλο χαμόγελο!!!!!!!

ΨΕΜΑΤΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΕΥΗ ΚΑΠΑΤΖΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: